Voor pups is er een puppygewenning.
Laat uw pup op een positieve manier kennismaken met de honden trimsalon in de belangrijkste periode van zijn leven.
Ik heb hiervoor een speciaal puppy kennismakingsarrangement.

Waarom:
De eerste socialisatieperiode bij een pup duurt tot 12 weken en in deze weken staat de pup open voor allemaal nieuwe indrukken en ervaringen. Tussen de 12 weken en 6 maanden kent de pup de tweede socialisatieperiode. De pup zal minder enthousiast de wereld tegemoet treden, maar meer terughoudend zijn en vluchtgedrag vertonen.
Deze belangrijke periode in een hondenleven legt de basis voor de toekomst van de hond. Aan de baas de belangrijke taak om in deze periode de pup gedoseerd kennis te laten maken met zoveel mogelijke dingen waar hij in zijn verdere leven mee te maken zal krijgen. Ook een bezoek aan de trimsalon hoort daarbij. Het staan op de trimtafel, het geluid van de tondeuse, föhn, scharen, het kammen/borstelen, plukken, knippen van nageltjes even in de oortjes kijken en als het nodig is, eventueel het 1e bad en het droog föhnen daarna. Het is voor een puppy eerst allemaal onwennig en nieuw. Met geduld, kennis en aandacht, zorg ik dat uw pup zijn 1e bezoek aan de trimsalon een prettige ervaring wordt.

Kosten:
De puppy gewenning voor pups tot 6 maanden is gratis en duurt 45 min tot 1 uur. U bent welkom om te kijken hoe ik uw pup laat kennismaken met de diverse handelingen en geluiden die in een trimsalon plaatsvinden. Ik kijk de oortjes even na, knip de nageltjes en knip eventueel de voetjes bij.